Олексій Арестович / скріншот

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розкритикував українців, які розвели "зраду" навколо спроби Генштабу ЗСУ ввести порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним.

Своєю думкою з цього приводу він поділився у Telegram.

"До якої ж міри потрібно себе не поважати, щоб шарахатися своєю думкою від одного поста в Інтернеті (у даному випадку сторінки ГШ), та що там поста – пари формулювань, та що там формулювань – заголовків, заголовків у переспівках з чужих слів", – зазначив Арестович.

Відео дня

На його думку, українці не переможуть без довіри, а без віри у добро в нас самих й не виживуть.

"З багатьох різновидів боягузтва сама підла (не в сенсі шкоди, а в сенсі плазування) – це зміна думки про людину, колектив по першому наклепу (чого вже там говорити про просте непорозуміння) – і рівно цим хворіє неабияка кількість співвітчизників... Більш дрібної реакції неможливо собі уявити. Панство. Ви закінчуйте з цим, так можна і до мишей до***тися. Адже абсолютно було ясно, що подібна норма, як дозвіл на переміщення за довідкою, нереальна і нездійсненна. Але все – зрадонька розлилася", – висловився Арестович.

"Благородні душі мають головну силу – силу довіри до людини/людей і віру в те, що добра в ньому/них більше, ніж зла. Ми не переможемо без довіри. А без віри в добро в нас самих і не виживемо", – додав він.

Скандал через намагання обмежити пересування військовозобов'язаних Україною: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 5 липня в Генштабі ЗСУ заявили про затвердження Порядку надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) у воєнний час. Дане нововведення викликало неоднозначну реакцію в суспільстві. 

Згодом Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб не було, але військовозобов'язані повинні стати або відновитися на військовому обліку. За його словами, ті, хто планує виїзд за межі своїх районів і областей, повинні взяти дозвіл в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Президент України Володимир Зеленський зажадав доповісти йому про ситуацію із забороною на поїздки для чоловіків по країні без спецдозволу і без його відома не приймати таких рішень.

Вже 6 липня Залужний зазначив, що Генштаб скасовує порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним.