У Львові розгорівся скандал через штраф за відсутність маски / фото facebook.com/groups/varta1.official

У Львові дівчину оштрафували на 140 гривень за нібито неодягнену маску в трамваї.

Читайте такожВ Одесі продавець морозива отримав 17 тисяч гривень штрафу за роботу без маскиПро це на сторінці Facebook-пабліку «Варта-1» написав хлопець дівчини Сергій Панчишин, який назвав штраф незаконним.

За його словами, інцидент стався 7 вересня о 17:55 в трамваї №1 на зупинці вул. Русових.

Відео дня

«Методом психологічного тиску та стресової ситуації на мою дівчину було накладено незаконний штраф контролерами за наче неодягнену маску в трамваї», – зазначив він.

За його словами, дівчина зайшла в трамвай, оплатила проїзд та присіла, як збоку підійшов контролер і попросив одягнути маску. Вона виконала цю вимогу і показала квиток, «але на цьому вони не зупинилися».

«Вивели її з трамвая, мотивуючи це тим, що вона порушила якусь там постанову. Далі на вулиці шайка з трьох осіб почали погрожувати ще більше, але дівчина не давалася. Вони її сказали наступну фразу: «Ми робимо вам знижку, бо ви, мабуть, студентка, то краще оплатіть 140 гривень штрафу і на цьому ми закінчимо. Вона поспішала та й оплатила», - розповідає Сергій Панчишин.

У коментарях під дописом між користувачами розгорілась ціла дискусія щодо інциденту. Деякі з них висловили думку, що маска одягається перед тим, як увійти до громадського транспорту.

Штрафи за відсутність захисних масок

  • В Україні встановлена спеціальна відповідальність за не носіння масок для громадян і окремо – відповідальність юридичних осіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов’язані пропускати громадян у вказані приміщення лише за наявності масок.
  • Під час дії карантинних обмежень українців можуть  штрафувати за відсутність масок в громадських місцях на суму від 170 до 255 гривень.
  • Для юридичних осіб суми штрафів становлять від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 3 400 гривень до 5 100 гривень).