Названо новорічні свята, які найбільше люблять українці / фото УНІАН

Найулюбленішими новорічними святами українців є Різдво (49%) і Новий рік (37%).

Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи Рейтинг.

День Святого Миколая обрали 6%, Старий Новий рік – 4%. Жодне з цих новорічних свят не люблять 2%.

Відео дня

Опитування показало, що святкування Нового року відносно більш улюблене для жителів сходу і півдня, молоді й чоловіків. Різдво значно частіше обирали на заході, люди середнього і старшого віку, жінки, а також віряни ПЦУ та греко-католики. Однаковою мірою улюблені ці два свята для мешканців центру і Києва.

Читайте такожСоціологи дізналися, які загрози українці вважають найбільшимиПротягом останніх 10-ти років з кожним роком зменшується кількість прихильників Нового року, натомість Різдва – збільшується. В результаті цього року кількість прихильників Різдва перевищила.

Раніше Соціологічна група "Рейтинг" дізналася, що найбільшими покращеннями за рік українці вважають стан доріг та додаток "Дія".

Довідка. Аудиторія опитування – населення України віком від 18 років і старші люди в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Опитування проводилося на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 2 000 респондентів. Терміни проведення: 20-22 грудня 2021 року.

Вас також можуть зацікавити новини: