Лідія Ізовітова / НААУ

Для Національної асоціації адвокатів України дуже важливо розвивати співпрацю з колегами з країн Європейського Союзу та Східного партнерства.

Про це сказала Голова Національної асоціації адвокатів України Лідія Ізовітова в рамках міжнародної конференції "ЄС та Східне партнерство" (The EU anditsEasternNeighborhood) у Гаазі (Нідерланди), організованій фондом LINKS Europe у співпраці з міським управлінням Гааги та за підтримки TheHague.

""Для адвокатури України надзвичайно важливо підтримувати контакти з колегами в країнах Східного партнерства та країн Європейського Союзу… На сьогоднішньому майданчику, який охоплює професійну аудиторію всіх країн-учасниць Східного партнерства Європейського Союзу, мені хотілося б засвідчити відкритість української адвокатури до передачі власного досвіду розвитку", – підкреслила вона.

Відео дня

Своєю чергою директор LINKS Europe ДеннісСаммут (DennisSammut) зазначив, що значну увагу в рамках конференції було приділено саме Україні "бо ця країна дуже важлива, але її не завжди розуміють чи оцінюють".

Спеціальний представник Міністерства закордонних справ Нідерландів у справах Європи та Східного партнерства ЯпФредерікс (JaapFrederiks) наголосив, що питання забезпечення верховенства права в країнах Східного партнерства є надзвичайно актуальним, особливо через зовнішній тиск, що на них чиниться.

"У наших особистих інтересах, як ЄС, інвестувати у стабільність на наших східних кордонах. Ми переконані, що у цьому контексті посилення демократичних інститутів, верховенства права, свободи медіа зробить наші країни-партнери стійкішими", – підкреслив він.

Своєю чергою заступник голови НААУ Валентин Гвоздій запевнив учасників конференції, що ситуація із забезпеченням верховенства права за останні роки в Україні суттєво покращилася.

"Ситуація набагато краща, ніж люди звикли думати. Ми спілкуємося з партнерами з усіх країн Східного партнерства, інших сусідніх країн я можу вас запевнити - в Україні ситуація в цьому напрямі зовсім непогана", - сказав заступник Голови НААУ.

Водночас він запевнив, що українська адвокатура налаштована на подальший розвиток та поглиблення співпраці як з національними асоціаціями адвокатів країн ЄС та Східного партнерства, так і з такими об'єднаннями, як Рада адвокатських та юридичних товариств Європи (CCBE).