Процес евакуації з окупованих областей просувається складно / Скриншот

Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляє, що українська влада планує евакуювати з окупованих територій Херсонської та Запорізької областей декілька десятків тисяч людей.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у соціальній мережі Facebook.

За словами Верещук, процес евакуації мирного населення з тимчасово окупованих територій цих областей вже почався, але йде складно, оскільки РФ блокує евакуаційні шляхи, не відкриває гуманітарні коридори. При цьому, додала вона, українська влада разом з волонтерами намагаються всіляко допомогти жителям виїхати з небезпечних регіонів на контрольовану урядом територію.

Відео дня

"Сподіваємось прорвати блокаду найближчим часом!" - зазначила Верещук.

Вона нагадала, що від початку повномасштабного російського вторгнення Мінреінтеграції вдалося евакуювати з тимчасово окупованих територій, з тих, що в облозі, чи з таких, де йдуть бойові дії, понад 350 тисяч цивільних громадян.

Раніше мер Мелітополя розповів, як окупанти можуть використовувати місцевих мешканців під час наступу Збройних сил України.

Вас також можуть зацікавити новини: