Сотні людей прийшли на мітинг на підтримку Стерненка / фото УНІАН

Біля Київського апеляційного суду зібрався мітинг на підтримку активіста Сергія Стерненка.

Як передає кореспондент УНІАН, під Київським апеляційним судом зібралося декілька сотень людей на підтримку Стерненка, оскільки сьогодні в суді продовжується розгляд апеляційної скарги його адвокатів на запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Будівля суду очеплена правоохоронцями. Також дуже багато нацгвардійців, поліцейських і спецпризначенців на території суду.

Відео дня

Читайте такожСправа Стерненка: СБУ завершила розслідування проти активіста й надала доступ до матеріалів

У дворі суду також запарковано понад десяток поліцейських автомобілів, автобусів та так званих “автозаків.”

У дворі суду також поставили телевізор, де транслюється судове засідання.

Не дивлячись на велику кількість правоохоронців, ситуація під судом спокійна. Всі бажаючи можуть зайти на територію суду, щоб дивитися трансляцію судового засідання, проте на вході поліція здійснює поверхневий огляд відвідувачів суду — просить показати зміст наплічників, сумок тощо.

Як повідомляв УНІАН, у 2018 році на Стерненка було скоєно три напади. Він пов'язує їх зі своєю активною громадською діяльністю, зокрема участю в акціях проти забудови Одеси.

СБУ відкрила справу за фактом смертельного поранення одного з нападників - Івана Кузнєцова.

7 квітня 2020 року генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозра Стерненку, який смертельно поранив нападника, буде пред’явлена в будь-якому разі.

11 червня Стерненку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) і ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. В СБУ заявили, що експертиза засвідчила версію про умисне вбивство Стерненком свого нападника Кузнєцова.

15 червня Шевченківський райсуд застосував до Стерненка запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.

26 червня Київський апеляційний суд розпочав розгляд апеляції на запобіжний захід, однак через велику кількість поручителів, яких необхідно заслухати, у засіданні оголосили перерву до 3 липня.