Ігор Тинний / фото facebook.com/igor.tynnyi

Кримінальне переслідування відразу декількох енергетичних компаній столичного бізнесмена Ігоря Тинного з боку СБУ триває. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши відповідний матеріал.

За словами Тинного, влада в Україні завжди намагалася використовувати своє становище, щоб грабувати бізнес, і сьогодні, з приходом Зеленського, нічого не змінилося.

«У мене були обшуки вдома і в офісах за часів Порошенка, за часів Януковича, за часів Кучми. Коли президентом був Ющенко, то під час штурму офісу спецротою «Беркут» за наказом «любих друзів» у нас були госпіталізовані 17 охоронців. Нічого не змінюється і зараз при Зеленському. Наступаємо на ті ж граблі ще раз і дивуємося, чому слабка країна, і на нас нападають московити», - написав він.

Відео дня

Бізнесмен нагадав, що в кримінальних провадженнях проти понад десяти його енергетичних компаній спеціально приписали статтю «можливе фінансування тероризму», щоб безпосередньо підлеглі Баканова «могли ним зайнятися». Одну з таких справ закрили після публічного розголосу, але вже «завели» дві інші.

«Після розголосу в пресі та реакції військових ЗСУ й волонтерів (за що їм уклінна подяка) цю справу пригальмували. Але швидко завели дві нові за іншими, не менш вигаданими обставинами», - написав Тинний.

Бізнесмен пояснив, що історія конфлікту, за який сьогодні йому намагаються помститися Баканов і Бєляєв, бере свій початок понад 10 років тому.

Тоді друг, бізнес-партнер, а сьогодні ще й офіційний радник голови СБУ Баканова Олександр Бєляєв «намагався відібрати у підприємця майно міні-електростанцій у Хмельницькій області», згадує Тинний.

«На початку 2020 року проти мене, Ігоря Тинного, СБУ порушила кримінальну справу про наш з Бєляєвим і Бакановим конфлікт у 2009 році. Справа була закрита через два місяці, я навіть не знав, що вона взагалі існувало. Слідство встановило, що складу злочину в наших діях не було, а злочину інших, особливо, коли вони є твоїм безпосереднім керівництвом, напевно, страшно розслідувати. Риторичні питання: а це взагалі нормально - завести справу на колишнього опонента відразу після призначення на посаду? Заводити пачками нові справи після того, як з першою не склалося, - це як? А це взагалі нормально - приходити з виїмками та обшуками саме в ті фірми, які викупили на аукціоні майно, раніше незаконно орендоване безпосередньо твоєю сім'єю? Якщо це не помста і не використання службового становища у власних корисливих цілях, то що?» - написав Тинний.

Раніше бізнесмен вже заявляв про тиск з боку СБУ на його компанії.

У Службі тим часом так і не змогли прокоментувати особистий конфлікт інтересів глави відомства в переслідуваннях енергетичних компаній Ігоря Тинного, які раніше виграли всі суди у фірм дружини Баканова.

Історія тиску на компанії столичного бізнесмена за мотивами особистої та комерційної помсти обурила представників парламенту. Деякі з них вже заявили про намір викликати Баканова для звіту на засідання профільного правоохоронного комітету ВР.