У Києві 14 жовтня пройшов марш до Дня захисників та захисниць України. Після ходи учасники маршу провели мітинг на Майдан Незалежності.

Як передає кореспондент УНІАН, частина учасників маршу пішли на Алею Героїв Небесної Сотні, щоб покласти квіти та вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні біля однойменного меморіалу.

Оновлено. На Майдані Незалежності з імпровізованої сцени на автомобілі озвучення пройшли виступи учасників ходи.

Зокрема, вони вимагали прийняти закон про колаборації, щоб покарати всіх колаборантів, які зараз працюють з окупаційними режимами на сході України та в окупованому Криму. Також серед вимог – припинити переслідування патріотів в Україні.

У марші та мітингу взяли участь близько 10 тисяч людей: переважно активісти ВО "Свобода", яких традиційно було найбільше, прихильники партії "Національний корпус", ветерани російсько-української війни, родичі загиблих на війні.

Колона стартувала з парку імені Тараса Шевченка по вулиці Володимирській. У перших рядах йшли ветерани російсько-української війни, які на прапорах несуть портрети своїх загиблих побратимів.

Громадський порядок за маршрутом руху учасників маршу охороняли сотні поліцейських. Попереду колони їхали кілька поліцейських автомобілів. Перед колоною працювали вибухотехніки зі службовими собаками, які перевірили проїжджу частину та тротуари на наявність вибухівки.

Перед початком маршу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок нагадав, що це 16-й Марш слави УПА, в цьому році виповнюється 79 років від дня створення Української повстанської армії.

Читайте такожЗеленський подякував захисникам та захисницям за відвагу, героїзм й самопожертву (фото)

За його словами, очікується, що у марші візьмуть участь щонайменше 10 тисяч людей.

Також Тягнибок висловив сподівання, що наступного року, на ювілей, це свято буде відзначено на державному рівні.

Своєю чергою народний депутат, член ВО "Свобода" Оксана Савчук повідомила, що у Верховній Раді зареєстровано відповідний проект постанови. Вона сподівається, що у листопаді парламент підтримає рішення про відзначення річниці створення УПА на державному рівні. Депутат додала, що на це є згода усіх фракцій, крім "п’ятої колони – "ОПЗЖ".

Вас також можуть зацікавити новини