Модульне містечко у Чернівцях / скріншот

У Чернівцях відкрили перше модульне містечко для переселенців. У місті досі мешкає щонайменше 40 тисяч втікачів від війни. Понад 3 мільйони євро на будівництво містечка виділили країни Євросоюзу.

Скількох людей прихистили у новому тимчасовому помешканні та як їм там живеться, йдеться в сюжеті ТСН.

Тут є загальна кухня, душові, вбиральні, кімната відпочинку з телевізором, ігрова та їдальня. Решта - житлові кімнати, в яких стоять двоярусні ліжка та шафи.

У модульному містечку поселилися 60 переселенців, тут є блоки для сімей та самотніх людей. Сюди підведені всі комунікації, на черзі - інтернет. На території - зони відпочинку й дитячий майданчик.

За місяць тут мають заселити усі 250 спальних місць, отримають їх вразливі категорії переселенців, але не безкоштовно. "Трішки більше тисячі гривень за помешкання. Комунальні послуги сплачують за рахунок міського бюджету", - каже Євгеній Маховіков, заступник мера Чернівців.

Тут можна пережити холод і блекаути - є генератори, радіатори та сонячні панелі. Тут поруч школа та садочок. 

Модульне містечко у Львові

Раніше у Львові відкрили третє модульне містечко для вимушених переселенців. Які там умови, детально розповідав УНІАН.

Модульні будиночки безкоштовно для вимушених переселенців Львова передав польський уряд. А міська рада забезпечила містечка відповідними комунікаціями - вода, світло, каналізація, облаштувала побут та благоустрій. Загальна площа одного будиночка у містечку становить 15 кв. м.

Вас також можуть зацікавити новини: