Росіяни почали тероризуватии україців у секторі Газа / фото ua.depositphotos.com

У секторі Гази Росія проводить інформаційну операцію проти українців, поширюючи панічні настрої. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, зазначаючи, що росіяни на Близькому Сході реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитації нашої держави.

В повідомленні сказано, що громадяни РФ телефонують українцям, які наразі перебувають у секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема, що "Україна вас кинула"; "Порятунку більше не буде"; "Росія готова вас евакуювати".

В розвідці зазначають, що російські абоненти пропонують в обмін за можливість нібито евакуації ізсектору Гази дати інтерв’ю для російського інформаційного агентства. Детальніше про зміст інтерв’ю чи можливі запитання так звані "рятівники" не кажуть нічого.

Відео дня

"Терористична Москва традиційно прагне скористатись загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, аби перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме ― створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні", - зазначають в ррозвідці.

ГУР МО України закликає співгромадян у секторі Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку невідомих росіян.

При цьому наголошують, що Україна робить усе можливе для порятунку наших громадян.

Українці у секторі Газа - що відомо

Як повідомляв УНІАН, за даними українських дипломатів, про евакуацію з сектору Гази попросило 367 громадян України. 

Перша група українців змогла виїхати з небезпечної зони 7 листопада. Їх евакуювали через єдиний доступний пункт пропуску з Єгиптом "Рафах".

У Головному управлінні розвідки показали фото евакуації першої групи українців із сектору Газа.

Наразі із сектора Газа вдалося вивезти 43 українців.Також вдалося вивезти 36 громадян Молдови, усі вони в безпеці.

Вас також можуть зацікавити новини: