Компанія "Автомагістраль-Південь", відома як одна з основних підрядних компаній програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", до Дня Незалежності відновить Театральну площу та фасад будівлі Національної опери у Києві.

Про це повідомляє Facebook-сторінка програми "Велике будівництво".

Ремонт є благодійною акцією компанії і подарунком столиці до Дня Незалежності.

Відео дня

"Наша компанія системно реалізує благодійні проєкти в регіонах присутності. Останніми роками ми дуже активно працюємо у Києві – відновили найбільші столичні магістралі - проспекти Дружби Народів, Заболотного, Бандери та інші дороги. Давно хотіли зробити киянам подарунок. Нам здається, відновлення Театральної площі з радістю сприймуть як кияни, так і численні гості міста", – розповів генеральний директор компанії Микола Тимофеєв.

Компанія уже демонтувала старі гранітні плити та бетонну основу площею приблизно 7 тисяч квадратних метрів. Наразі влаштовується нова основа та повністю нове гранітне покриття на сходах, парапетах та прилеглій до театру території.У планах замінити електромережи та реконструювати опори ліхтарів вуличного освітлення, пофарбувати фасад театру, зробити гідроізоляцію його цоколю та систему поливу рослин.

Відсутність системи поливу фахівці називають можливою причиною занедбаного стану Театральної площі. Через її відсутність на площу регулярно заїжджала вантажівка з цистерною, на вагу якої не була розрахована основа. Це й могло стати причиною її часткового руйнування. Руйнувалася вона й внаслідок агресивного впливу солі, яку застосовують взимку для боротьби з ожеледицею. А гранітні плити пошкоджувалися снігоприбиральною технікою.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше повідомив, що до Дня Незалежності планується відкрити також "Дорогу Єдності" — трасу М-30 Стрий-Ізварине, яка вперше в історії дозволить проїхати всю країну з заходу на схід.