Мурал на постраждалому будинку в Києві / фото twitter.com/DefenceU

У Святошинському районі Києва з'явився новий мурал – міфічний птах Фенікс. Його намалювали на стіні багатоповерхового будинку, який у березні було пошкоджено російською ракетою. 

Як йдеться в сюжеті ТСН, у цьому будинку поки що тривають реставраційні роботи. Під обстріл РФ будівля потрапила однією з перших у столиці, це сталося 15-го березня. 

У будинку 12 поверхів та 126 квартир, 64 помешкання вигоріли повністю, 62 постраждали частково. За висновками фахівців, несучі конструкції не пошкоджено, тому будинок реставрують. Планувалося, що роботи завершать до холодів, щоб люди повернулися, та трохи не встигли. Вікна вже встановили, утеплили фасад. 

Ще один з елементів, який хотіли нанести на будинок, - мурал з міфічним птахом Феніксом. Це як символ відродження всієї України. Ми, незважаючи ні на що, продовжуємо жити й відбудовувати.

Присвячений Україні мурал у Чехії

Раніше у столиці Чехії Празі в районі Нуслі на вулиці Моймірова був створений зворушливий мурал, присвячений війні в Україні. Його автор - стріт-арт художник казахського походження Chemis, який живе в Чехії. На муралі зображена маленька дівчинка, яка прикрила українським прапором героїв відомих західних казок.

Також у Берліні відкрили мурал із символічним українським соняхом. Він з'явився на стіні будинку в берлінському районі Альт-Трептов.

Вас також можуть зацікавити новини: