Підозрюваним загрожує до 15 років в'язниці / facebook.com/mvs.gov.ua

У Києві слідчі оголосили підозру групі осіб, які вербували українців для роботи у Росії.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, злочинна група з чотирьох осіб протягом 2015-2016 років вербувала жителів Дніпропетровської, Миколаївської та Харківської областей для роботи у РФ.

Читайте такожНа Харківщині поліцейський продавав в РФ інформацію з обмеженим доступом«Набір бажаючих відбувався через сайти оголошень та в офісах, де збирали анкетні дані претендентів і готували їх до відправлення до сусідньої держави. Зловмисники пропонували роботу кур’єром-експедитором, а насправді змушували людей працювати наркодилерами», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У ході досудового розслідування встановлено, що внаслідок злочинної діяльності угрупування постраждали 12 чоловіків і жінок.

«Спільники підшукували жертв серед людей з матеріальними труднощами, яким вони купляли квитки на потяг до столиці, контролювали перетин кордону, де їх зустрічали нібито «роботодавці». Ті вже змушували українців виконувати ту роботу, яку доручали. А це - розповсюдження наркотиків, за що надалі вони потрапляли у поле зору правоохоронців і зараз там відбувають покарання», - йдеться у повідомленні.

У поліції повідомляють, що спільники - двоє братів, кум та друг, перебувають під нічним домашнім арештом.

Слідчі встановили нові факти причетності фігурантів до інших епізодів, а відтак за погодженням Київської міської прокуратури оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше УНІАН повідомляв, як в аеропорту Харкова затримали жінку, яка вербувала повій для роботи у Туреччині.