Жінку затримали в аеропорту / hk.npu.gov.ua

Правоохоронці Харкова в аеропорту затримали 41-річну жінку, яка вербувала дівчат за кордон для сексуальної експлуатації.

Про це повідомила прес-служба поліції Харківської області. Зловмисницею виявилася мешканка міста Антрацит Луганської області. 

Читайте такожОрганізували сім місць розпусти: у Дніпрі затримали двох сутенерів-співмешканців

Відео дня

Встановлено, що жінка організувала у Харкові пошук, підбір та вербування молодих жінок для подальшого їхнього переміщення до Туреччини з метою сексуальної експлуатації. З жовтня 2019 року правопорушниця підшукала та завербувала 7 мешканок міста, які перебували в уразливому стані за особистих обставин.

20 січня зловмисниця намагалася переправити літаком 4 завербованих дівчат віком від 22 до 26 років до міста Стамбула, під час чого була затримана правоохоронцями.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Наразі зловмисниця перебуває в ізоляторі тимчасового тримання,  вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу.