Так звані попередження містять підписи представника "поліції" / фото УНІАН

Окупанти в Криму перед днем кримськотатарського прапора, який святкуватимуть 26 червня, почали роздавати активістам листівки із «попередженням про неприпустимість порушення закону».

Про це повідомляє «Кримська правозахисна група».

Так звані попередження містять підписи представника «поліції». У них йдеться про те, що на території Криму «планується проведення неузгодженого мітингу».

Відео дня

«Учасникам акції забороняється приховувати своє обличчя, мати при собі зброю, не допускається порушення громадського порядку і здійснення екстремістської діяльності», - йдеться у листівці.

Також активістів попередили, що у масових акціях не можуть брати участь організації, які в Росії визнали екстремістськими, зокрема Меджліс кримських татар.

Читайте такожЛише 3% українців згодні визнати анексію Криму в обмін на мир на Донбасі – опитування

Окупація Криму

Росія окупувала український Крим, ввівши на півострів своїх військових й організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловились за приєднання Криму до РФ.

20 лютого 2014 року Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнали анексію Криму і ввели санкції проти Росії.