Колаж з фото УНІАН

У питаннях бронювання необхідно передусім знайти баланс між тими людьми, хто боронитиме нашу країну, та тими, хто забезпечує економіку. Існуючий порядок бронювання цілком справляється з цією задачею, але потрібно пришвидшити процедури. Про це заявив голова Асоціації виробників цементу України "Укрцемент" Павло Качур. 

"Україна оголосила два головні пріоритети - оборона і робота економіки, без якої фактично армія не може існувати. І ми повинні знаходити баланс між цим. Звісно, це тяжке питання, бо і там, і там потрібні люди, і там, і там їх бракує. Але зараз існує порядок бронювання. Його подають обласні адміністрації до Мінекономіки, і цей порядок працює. Єдине, що би хотілося - щоб рішення, які приймаються, швидше проходили офіційну процедуру оприлюднення. Тому що бувають випадки, що вже рішення є по бронюванню, а наказ про це виходить з запізненням, умовно кажучи, на 30-40 днів. От цього би не хотілося", - зауважив Качур.  

Водночас, за його словами, цим затримкам є пояснення, адже Мінекономіки обробляє тисячі запитів, тому потрібно просто відпрацювати механіку процесів. 

Відео дня

"Мені здається, компроміс між потребами фронту і потребами економіки потрібен. Я би бачив його вирішення більше в тому, щоб мобілізація стосувалася тих, хто взагалі не працює. А зараз в основному йде мобілізація тих, хто реально працює", - резюмував Качур. 

Нагадаємо, раніше військовий аналітик, волонтер Тарас Чмут заявив, що зараз є велика проблема з тим, щоб знайти золоту межу між тим, де ми лишаємо людей в економіці, а де забираємо людей воювати. Адже у Сил оборони іноді зриваються контракти через те, що на потрібному підприємстві виник брак персоналу через мобілізацію.