У Сєвєродонецьку за програмою Зеленського збудують хірургічний комплекс Луганської обласної лікарні

У Сєвєродонецьку наступного року відкриють новий хірургічний комплекс Луганської обласної лікарні. Про це розповів голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Комплекс створюють за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Його не лише збудують, а й оснастять сучасною медичною технікою.

"Проєкт розрахований на 2 роки. Цього року ми отримали 34 млн, а загалом об’єкт коштуватиме трохи більше 300 млн гривень. Тому що це не просто стіни - в цю суму входить і обладнання, а воно дороговартісне", - пояснив очільник ОДА.

Відео дня

Крім того, Луганська обласна державна адміністрація веде переговори і шукає можливість відкрити також відділення щелепно-лицевої хірургії та придбати необхідне обладнання для його специфікації.

У Сєвєродонецьку за програмою Зеленського збудують хірургічний комплекс Луганської обласної лікарні

"Ту чергу, яку ми запланували на цей рік, ми своєчасно закінчимо. В грудні приймемо роботи. А наступного року відкриватимемо готове сучасне, нове відділення хірургії", - додав Гайдай.

Нагадаємо, цього року за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" також стартувало створення Обласної багатопрофільної лікарні у Краматорську. Сучасний медичний комплекс надаватиме допомогу жителям Донецької, а також сусідніх Луганської та Харківської областей.