Україна потрапила до п'ятірки топ-запитів Google у 2022 році / фото ua.depositphotos.com

Компанія Google підбила підсумки пошукових запитів користувачів у 2022 році та представила найпопулярніші з них. До топ-5 запитів відразу в декількох категоріях потрапила Україна. 

Як повідомляється на сайті Google Trends, Україна також очолила список найпопулярніших запитів у категорії "Новини".

Пік пошуку новин про Україну спостерігався в період з 20-26 лютого по 5 березня 2022 року. При цьому найчастіше запити про вторгнення Росії в Україну вводилися англійською, французькою та німецькою мовами.

Відео дня

Зазначається, що разом зі словом "Україна" користувачі вживали такі слова, як "втрати", "людські жертви", "пожертви", "біженці", "війна".

За даними Google, на другому місці в топі запитів знаходиться "смерть королеви Єлизавети II", а трійку лідерів замикає фраза "результати виборів у США". Також до топ-5 пошукових запитів потрапили "лотерейні номери" і "мавпяча віспа".

При цьому найпопулярнішим запитом в Google в 2022 році була гра Wordle. На другому місці опинився запит "Індія проти Англії", на третьому – Україна, на четвертому – королева Єлизавета. П'ятірку лідерів замкнув запит "Індія проти США".

Популярні запити українців у Google у 2022 році

Українці у 2022 найчастіше шукали відповідь на питання, що таке swift і паляниця, а також цікавилися радником ОПУ Олексієм Арестовичем та смертю російського політика Володимира Жириновського. 

З початку повномасштабної війни і донині пошуковим запитом, який показав найбільше зростання, став "Карта повітряних тривог", за ним – "Новини України" та "єДопомога". 

При цьому українці цікавилися і культурою. Так, у категорії "Фільми" у 2022 році українців найбільше цікавив фільм з всесвіту Marvel "Людина-павук: немає шляху додому". 

Вас також можуть зацікавити новини: