19% респондентів вважають, що мовні права на окупованих територіях не порушуються / фото ua.depositphotos.com

Понад половина українців переконані, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму порушуються права україномовних громадян.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

«51% українців вважає, що мовні права україномовних людей на окупованих територіях Криму та ОРДЛО порушуються (з них 25% відзначають систематичні порушення, 26% – окремі випадки)», - зазначається у прес-релізі за результатами дослідження.

Відео дня

Ще 19% респондентів вважають, що мовні права на окупованих територіях не порушуються, а майже третина респондентів (31%) не мають думки з цього приводу.

Загальнонаціональне дослідження проводили Фонд «Демократичні ініціативи» і соціологічна служба Центру Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Читайте такожБільшість українців впевнені, що права російськомовних в країні не порушують – опитування

Інші опитування, які можуть вас зацікавити