Роботу ЦНАПів будуть оцінювати / фото УНІАН, Дмитро Хилюк

У Центрах надання адміністративних послуг запускають процедуру оцінювання надання якості послуг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила заступниця міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська.

За її словами, у ЦНАПах по всій країні запускається всеукраїнська оцінка якості надання адміністративних послуг. Загалом нині в Україні діє 2,7 тис. точок з надання адмінпослуг.

Відео дня

Оцінка послуг відбуватиметься за допомогою чотирьох каналів:

  • Перший – через QR-коди, які дають доступ до спеціальних анкет, котрі можуть заповнювати відвідувачі і давати відповіді на запитання.
  • Другий канал – відвідувачу після відвідування ЦНАПу може зателефонувати оператор й опитати.
  • Третій канал – пройти опитування через Viber або SMS.
  • Четвертий канал міститься в додатку "Дія", де потрібно відкрити карту ЦНАПів, обрати свій, перейти на його сайт і заповнити анкету у розділі зворотного зв’язку.

Окрім того, в ЦНАПах також будуть працювати так звані таємні відвідувачі, які заповнюватимуть детальніші анкети, робитимуть фото документів, фіксуватимуть на аудіозапис свої бесіди з працівниками.

Читайте такожУкраїнцям пояснили, як скористатися послугами "Дії" без доступу до інтернету

Як пояснила Рабчинська, інформацію про оцінку послуг ЦНАПів щодня можуть моніторити керівництво цих установ. Також вона буде доступна посадовцям місцевих держадміністрацій і Міністерству цифрової трансформації. Після двомісячної оцінки роботи ЦНАПів керівництво зробить висновки, як покращити взаємодію з відвідувачами.

Своєю чергою директор компанії-партнера проекту 4Service Group у Південній, Східній Європі та Центральній Азії Сергій Пашковський повідомив, що так звані таємні відвідувачі зможуть заробити на оцінці послуг ЦНАПів - в залежності від складності завдання вони отримуватимуть від 50 до 1 тис. грн за свою роботу. При цьому вони заповнюватимуть дуже детальні анкети, за необхідності фіксуватимуть свої бесіди зі співробітниками центрів за допомогою аудіозапису, а також робитимуть фото документів, з якими працюватимуть у ЦНАПах.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно Кабінет міністрів затвердив зміни щодо розподілу субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на розбудову центрів надання адміністративних послуг.