У Києві презентували нову послугу / фото УНІАН

У Києві відбулася презентація запуску послуги «є-Малятко» - першого комплексного сервісу в Україні, який об’єднує 10 послуг, пов’язаних з народженням дитини.

Як передає кореспондент УНІАН, презентація відбулася за участю прем’єр-міністра Олексія Гончарука, який вручив свідоцтво про народження дитини новоспеченим батькам.

Читайте такожВ Україні запустили е-Малятко: першим послугу отримав Харків

Відео дня

Під час заходу також було продемонстровано, як отримати послугу у пологовому будинку.

«Сьогодні однією заявою, електронний сервіс уже працює, ми отримали сьогодні вже близько 500 зареєстрованих заявок. 6 - у Вінниці, 28 - у Луцьку, 53 - у Кривому Розі, 136 - у Києві, 216 - у Харкові. Всі заявки наразі опрацьовуються, і сьогодні однією заявою через смартфон або комп'ютер ви можете отримати близько 10 державних сервісів, тобто зареєструвати і народження дитини, і місце її проживання, і отримати її ідентифікаційний код», - розповіла заступник міністра юстиції Ольга Оніщук.

фото УНІАН
фото УНІАН

Як додала заступник міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська, до кінця цього місяця послугу планують запустити у Рівному, Львові, Маріуполі, Запоріжжі, Одесі.

«Ми очікуємо, що найближчим часом доєднаються і інші міста України», - сказала вона, додавши при цьому, що люди можуть отримати і паперові документи.

фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, запуск «є-Малятко» відбувається на виконання указу президента.

3 січня у Харківському міському перинатальному центрі батьки новонародженої дитини вперше отримали 6 необхідних послуг лише за однією заявою.

Завдяки системі «є-Малятко» працюватиме одна заява, за якою батьки зможуть отримати 10 послуг просто у пологовому будинку або онлайн на сайті «Дія».

Це державна реєстрація народження дитини; реєстрації місця проживання народженої дитини; призначення допомоги при народженні дитини; реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я; реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків; отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї; визначення походження народженої дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі між собою; визначення належності дитини до громадянства України; присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; призначення допомоги багатодітним сім’ям.