Чоловік повертався із Молдови поза пунктом пропуску / фото facebook.com/SouthernBorderUkraine

На держкордоні з Молдовою затримали чоловіка, який, прямуючи до України, нелегально перетнув кордон, а свою поведінку пояснив тугою за батьківщиною.   

Як повідомили у Південному регіональному управлінні ДПСУ, на кордоні затримали чоловіка, який повертався із Молдови поза пунктом пропуску.

"Прикордонники Білгород-Дністровського загону, за допомогою БПЛА з тепловізійною камерою, виявили та затримали порушника кордону - 30-річний громадянин України нелегально, поза пунктом пропуску, пішки повертався в Україну", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що відповідь порушника було дуже несподіваної для прикордонників.

"Свої дії житель Одещини пояснив тим, що більше не міг перебувати на чужині та будь-що хотів повернутися в Україну", - розповіли у відомстві.

На чоловіка  складено протокол про адміністративні правопорушення за ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України". Правове рішення ухвалить суд.

Як повідомляв УНІАН, на Закарпатті у річці Тиса під час спроби перетнути кордон в Угорщину втопився чоловік родом з Миколаївщини. Прикордонники відділу "Вилок" Мукачівського загону 14 лютого під час патрулювання берегової відмілини Тиси, побачили двох чоловіків, які бігли у бік кордону із гумовим човном. Військовослужбовці розпочали переслідування правопорушників. Ті, своєю чергою, викинули човен та, проігнорувавши законні вимоги прикордонного наряду, почали тікати. Один із них стрибнув у річку, інший спробував сховатися у чагарниках, але був затриманий нарядом. Чоловік, який стрибнув у річку, загинув.

Вас також можуть зацікавити новини: