Рахунки підприємств наразі заарештовано / фото ДБР

ДБР викрило колишнього в.о. держсекретаря Міністерства економіки, екс-керівництво держпідприємства "Укрпатент", а також керівника однієї з благодійних організацій на заволодінні державними коштами у розмірі 250 млн грн.

Як повідомили у прес-службі ДБР, гроші перераховували на волонтерські рахунки нібито для закупівлі бронежилетів для військових. Та їх розкрадали посадовці.

Так, до розкрадання коштів екс-керівник ДП залучив головного бухгалтера й в.о. державного секретаря профільного міністерства. 

"Для привласнення коштів було залучено благодійну організацію. Її директор надав завідомо неправдиві відомості та документи про нібито потребу у закупівлі бронежилетів для ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Перераховані "благодійнику" гроші були переведені у готівку через низку фіктивних фірм та привласнені учасниками оборудки.

Після цього екс-директор "Укрпатенту" виїхав з України, підстави для його виїзду наразі перевіряються. А в.о. держсекретаря міністерства звільнилася.

Та невдовзі їхні злочини викрило ДБР - рахунки підприємств було заарештовано.

Екс-директору та головному бухгалтеру ДП, в.о. державного секретаря міністерства та директору благодійної організації повідомлено про підозри за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Тепер їм "світить" до 12 років за гратами.

Раніше Служба безпеки України викрила у Дніпрі волонтерів, які створили незаконну схему отримання і реалізації іноземної та вітчизняної гуманітарної допомоги на мільйони гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: