Омбудсмен наголосила, що РФ вдається до переслідування та залякування кримських татар \ Кримска солідарність

Сьогодні з четвертої ранку в п’яти будинках кримських татар відбуваються обшуки в Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському та Нахімовському районах тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"За її даними, у селищі Строганівка в Сімферопольському районі співробітники російських центру протидії екстремізму, ФСБ та ОМОНу проводять слідчі дії в будинку місцевого імама Раіфа Февзієва. До помешкання не пускають адвоката.

Відео дня

Читайте такожНавіщо Україні закон про корінні народи

"Також обшуки відбуваються у будинках місцевих активістів Джаббара Бекірова в селі Тернівка в Балаклавському районі Севастополя, Заура Абдуллаєва в селі Холмовка в Бахчисарайському районі, Рустема Таїрова в селі Повороте Нахімовського району Севастополя та у тому ж районі в селі Фруктове у Рустема Мурасова. Він сьогодні вночі повернувся з Ростова-на-Дону, куди їздив на оголошення незаконного вироку у справі так званої "алуштинської групи" за сфабрикованою кримінальною справою "Хізб ут-Тахрір", - написала Денісова.

Омбудсмен наголосила, що вкотре країна-окупант вдається до переслідування та залякування кримських татар. Вона нагадала, що обшуки у помешканнях громадян України є грубим порушенням міжнародних норм, зокрема ст. 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та ст. 8 Конвенції – право на повагу до приватного і сімейного життя.

Вас також можуть зацікавити новини