В Україні може з'явитися нове свято і додатковий вихідний

В Україні може з'явитися "День подяки". І його пропонують зробити вихідним.

Відповідний законопроект №9574 зареєстрували у Верховній Раді. Нове свято пропонують відзначати 22 жовтня.

Ініціатором став нардеп "Слуги народу" Георгій Мазурашу. Він відомий ініціативою змінити текст гімну на більш "позитивний".

Відео дня

"Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття вдячності на загальнонаціональний рівень (як це зроблено у деяких високорозвинутих країнах), коли кожна людина матиме офіційну нагоду висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити", – пояснюють доцільність законопроєкту. 

На думку ініціаторів, "День подяки" варто відзначати саме у жовтні, адже у цю пору родина зможе збиратися за столом. Також ця ідея не потребує виділення додаткових коштів з держбюджету. 

"Метою законопроєкту є формування в українському суспільстві та закріплення на загальнонаціональному рівні такої важливої позитивної риси, як вдячність, і, відповідно, традиції висловлювати вдячність всім, хто на це заслуговує", – додають у пояснювальній записці.

Додамо, що "День подяки" - це традиційне свято американці. Його відзначають в останній четвер листопада.

Свята в Україні - останні новини

Серед українців найпопулярнішими є такі свята - Великдень, Різдво та День Незалежності України.

Варто зазначити, що у 2017 році Верховна Рада зробила 25 грудня - на католицьке Різдво, офіційний вихідний. Наприкінці 2022 року соціологічна група "Рейтинг" дізналася, що понад половина українців планують святкувати Різдво 7 січня, і зросла кількість людей, які це робитимуть лише 25 грудня.

Вас також можуть зацікавити новини: