Соціологи з'ясували, що в Україні зросла кількість громадян, які вважають напрям розвитку держави правильним / ілюстративне фото УНІАН

За останній місяць на 8% зросла кількість українців, які вважають напрям розвитку країни правильним.

Про це інформує Соціологічна група "Рейтинг", посилаючись на результати проведеного дослідження.

Так, результати опитування, проведеного протягом 2-4 вересня 2021 року, демонструють, що напрям руху країни як правильний оцінюють 34% респондентів, а як неправильний – 58%.

Відео дня

Соціологи зазначають, що у липні 2021 року тих, хто вважав напрям розвитку країни правильним, було 26%.

Читайте такожУкраїнці найбільше довіряють армії, волонтерам та церкві – опитування"Відносно більше тих, хто оцінює напрям розвитку країни як правильний, серед молоді, а також мешканців заходу та центру", – йдеться у дослідженні.

У порівнянні з липнем зменшилась кількість людей, які не визначились – з 11% до 8%.

Відповідно до оприлюднених даних, на 6% зменшилась кількість тих, хто вважає напрям розвитку країни неправильним (у липні 64%).

Під час нового дослідження Соцiологiчної групи "Рейтинг" було охоплено населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Була вивчена думка 2 500 респондентів.

Нагадаємо, наприкінці квітня Український інститут майбутнього (UIF) поділився результатами дослідження, проведеного за сприяння "Нью Імідж маркетинг груп". За відомостями соціологів, майже 70% українців вважали, що події в державі розвивалися у неправильному напрямі.

Після агресії Росії у 2014 році – захоплення Криму та вторгнення на Донбас, Україна вирішила зближуватися з Євросоюзом та хоче стати членом військово-політичного блоку НАТО.