У КМДА обіцяють вирішити житлову проблему / фото УНИАН

Постраждалим від вибуху будинку на у столичних Позняках виплатять грошову компенсацію від 50 до 100 тис. гривень та їх забезпечать житлом, рівноцінним тому, яке вони втратили.

Читайте такожУ Києві обстежують ще один будинок у районі, де стався вибух у багатоповерхівці

Як передає кореспондент УНІАН, про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

Відео дня

«Грошова компенсація постраждалим буде на рівні від 50 до 100 тис. гривень», - заявив він і додав, що, крім цього, потерпілі будуть забезпечені житлом, «як мінімум, рівноцінним тому, що вони втратили».

«Зараз мова вже за механізмом і спілкуванням з людьми, який вони варіант оберуть, треба радитись з людьми», - додав заступник голови КМДА.

Як повідомляв УНІАН, вранці 21 червня у Києві в 10-поверховому житловому будинку за адресою: вул. Соломії Крушельницької, 1/5 стався вибух, за попередніми даними, газоповітряної суміші без подальшого горіння. Внаслідок вибуху сталося руйнування п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів будинку.

З початку проведення робіт рятувальники дістали з-під завалів тіла п’ятьох осіб: двох жінок 1943 і 1974 р.н. і трьох чоловіків 1991, 1967, 1976 р.н.