false

Історія циклічна. Вона повна секретів, але й багата незмінними та фундаментальними константами: споконвічна країна-агресор і сьогодні не стала миротворцем, а гігієна рук, впроваджена в медицину в 19 ст., досі слугує основою основ у медичній практиці та повсякденному житті.

Якщо колись винайдення гігієни рук врятувало мільйони життів — то сьогодні людство модифікує ген, що дозволяє поколінням народжуватися здоровими. Історія — найкраща вчителька, а хто володіє мистецтвом розпізнавати закони її циклічності — той озброєний на всі випадки життя і може по праву називатися дипломатом, стратегом, розуміти психологію народів.

Інститут когнітивного моделювання запустив спецпроєкт, присвячений головним досягненням, подіям та важливим відкриттям незалежної України в історичній ретроспективі. Адже обличчя держави — це насамперед люди, народ та їхні наукові досягнення, здобутки в політиці, спорті, мистецтві.

Відео дня

Винайдення рідкого скальпеля та фазаграфа, кінескопа й променів, що лягли в основу сучасного "рентгена", проєктування трамвая та першого вертольота, політ у космос, найсильніші люди планети та її безпрограшні спортсмени, козаки й кобзарі, мирні революціонери, народні майстрині, відомі на весь світ, перший комп’ютер у континентальній Європі та багато іншого — це все стало можливим завдяки українцям. Беззаперечним є факт геніальності, свободолюбивості та самобутності нашого народу, представники якого кожного дня — за мікроскопом лабораторій, у камуфляжі, зі скальпелем чи указкою в руках доводять:  українському роду нема переводу.

30 років незалежності пролетіли як мить та збагатили нашу історію чималою кількістю нових феноменів. Якщо ж трохи уповільнитися та проаналізувати, бачимо, що події попередніх століть стали не лише бустером історичних процесів — відлуння віків є поводирем сучасності. Саме ця гіпотеза лягла в основу проєкту.  

Засновник ІКМ Дмитро Царенко: "На сайті проєкту ми не тільки розповіли про 30 визначних здобутків українців за 30 років незалежності, але і довели, що історія циклічна. Саме розуміння циклічних закономірностей, націленість на прогрес та повага до минувшини вчать нас, як поводитися в майбутньому. Сподіваємося, що наша країна буде тільки примножувати свої здобутки, а ми щороку зможемо поповнювати вже зібрану Інститутом національну скарбницю перемог". 

Довідка:

Інститут когнітивного моделювання — науково-дослідницька компанія, яка займається соціальними технологіями та працює у сфері соціальних комунікацій. 

Експерти ІКМ надають консультації щодо стратегічного формування іміджу, публічного позиціонування та цифрових технологій.

Також Інститут здійснює соціологічні дослідження, займається дослідженнями у сфері соціальної психології, розробляє освітньо-психотерапевтичні продукти з корпоративної психології, проводить сеанси індивідуальної терапії та організовує проведення авторських лекцій.

ІКМ співпрацює з організаціями, партіями, фондами, компаніями та закладами: Червоний Хрест України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство культури та інформаційної політики України, телеканали Kyiv.Live та Оdesa.Live, ПП "Слуга народу", ПП "Голос", БФ "Карітас Київ", Фонд Ріната Ахметова, ЦУМ Київ, Uber, SOCAR, GAPCHINSKA.

Кейси ІКМ: 

  • комунікаційний супровід Міністерства охорони здоров'я України в період пандемії COVID-19,
  • Pro bono проєкт спільноти "Коронавірус_інфо" у Viber та Telegram,
  • онлайн-платформа психологічної підтримки "Розкажи мені",
  • онлайн-платформа для жертв домашнього насильства "Мені здається",
  • Viber-спільнота "Школа_інфо",
  • непублічні кейси захищені NDA.