Юрій Педос призначений на посаду радника голови Нацполиции / vezha.vn.ua

Відстороненого начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса призначили на посаду радника голови Нацполіції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив журналістам у Вінниці, де представляв нового очільника поліції Вінничини.

"Генерал Педос призначений радником голови Національної поліції і буде відповідати за ведення інституту дізнання на території Західно-Центрального округу", - сказав Клименко.

Відео дня

На запитання про решту керівників поліції Вінничини, яких відсторонили після стрілянини у Броварах, він відповів: "Службове розслідування продовжується. Роль кожного кожного буде оцінена".

Клименко пообіцяв, що відповідна інформація буде повідомлена.

Читайте такожПоліція визначила учасників і замовників стрілянини в Броварах

Як повідомляв УНІАН, 29 травня у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною за участю близько 100 осіб, пов'язаний з розподілом міжміських пасажирських перевезень.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що після стрілянини у Броварах будуть зроблені кадрові висновки щодо поліції Вінницької області, оскільки у конфлікті брала участь велика кількість людей з мисливською зброєю з цього регіону.

Керівництво Нацполіції відсторонило Педоса від виконання обов’язків, його заступника – начальника кримінальної поліції області та керівника оперативної служби звільнило з посад.

Сьогодні, 1 червня, Клименко представив нового начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Івана Іщенка, який замінив на цій посаді Педоса.