Аукціон відбувся в рамках презентації програми United 24 на території Українського Дому у Вашингтоні / фото facebook.com/tatiana.vorozhko

Вишиту сорочку, яку президент України Володимир Зеленський одягав на День вишиванки 19 травня, було продано на благодійному аукціоні у Вашингтоні за 100 тисяч доларів.

Як повідомляє "Голос Америки", покупцем лота стала юридична компанія Asters USA.

Аукціон відбувся у п'ятницю, 3 червня, в рамках презентації програми United 24 на території Українського Дому у Вашингтоні.

Відео дня

Як пояснюють організатори події, United 24 було створено для залучення коштів для допомоги Україні. Кошти надходять на рахунки Національного банку та спрямовуються профільними міністерствами на потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України. Також усі благодійники можуть обрати конкретний проект для передачі коштів. Пожертви не підлягають оподаткуванню.

Під час благодійного аукціону у п'ятницю окрім вишитої сорочки українського президента було продано футболки із підписами Артема Довбика та Андрія Ярмоленка, в яких вони змагалися під час виграшного матчу української збірної проти збірної Шотландії 1 червня.

Також "з молотка" пішов відомий керамічний кухоль у формі півника, аналогічний тому, який вцілів на шафці в обстріляному росіянами житловому будинку в селищі Бородянка, що на Київщині.

Аукціон у Вашингтоні

Як повідомляв УНІАН, 5 травня Зеленський започаткував проект підтримки України United24. Платформу створено з метою збору коштів на підтримку України. Першим амбасадором глобального проекту United24 став відомий футболіст і тренер Андрій Шевченко.

Вас також можуть зацікавити новини: