Можливо, в Ізраїлі загинули ще кілька українців / колаж з фото REUTERS та УНІАН

Війна в Ізраїлі 2023 триває, і кількість загиблих українців після ракетних обстрілів та вторгнення членів палестинського ісламістського руху ХАМАС на територію країни з боку сектора Гази може бути більшою.

Перевіряється інформація про можливу загибель ще трьох наших земляків, про це йдеться у ранковому зведенні оперативного штабу МЗС України, оприлюдненому речником Олегом Ніколенком у Facebook. "Українські дипломати провели успішну рятувальну операцію - вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків. Нині він перебуває в безпечному місці під опікою посольства. Йому надано медичну та психологічну допомогу", - йдеться у зведенні.

Також вдалося розшукати п'ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю. "Водночас з'явилася інформація про можливу загибель інших двох українців поблизу сектора Гази. Перевіряємо", - наголошується у зведенні.

Відео дня

При цьому, загалом за минулу добу оперативний штаб МЗС України опрацював понад 200 звернень громадян. Фіксується масове скасування авіарейсів. Українські дипломати шукають рішення для допомоги українцям виїхати з країни.

Разом з тим, в МЗС отримали інформацію про можливу загибель українця в секторі Гази. Очікується офіційне підтвердження.

Дипломатична установа в Рамаллі підтримує постійний зв'язок з українською громадою. Опрацьовуються потенційні евакуаційні маршрути.

Ізраїль і ХАМАС воюють - що треба знати

Рано вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС масовано обстріляли Ізраїль з боку сектору Гази, а також вдерлися на ізраїльську територію. Члени ХАМАСу вбивали військових та цивільних, захоплювали територію й брали у полон людей. 

Повідомлялося, що є сотні жертв, зокрема, загинули дві громадянки України. Ізраїль почав активро протидіяти ХАМАСу - завдавав потужні удари по сектору Гази. Крім того, ЗМІ писали, що ізраїльські сили у Газі затримали заступника командувача південного підрозділу військово-морських сил ХАМАСу - Абу Галі.

Вас також можуть зацікавити новини: