Українці попри війну продовжують створювати родини / фото facebook.com/minjust.official

В Україні за останні 8 місяців зареєстрували майже втричі більше шлюбів, ніж розлучень. У період з березня по жовтень 2022 року одружилися понад 169 тисяч пар, а розлучилися – понад 56 тисяч.

"Майже втричі більше шлюбів, ніж розлучень внесено до Державного реєстру актів цивільного стану громадян протягом березня-жовтня цього року. Позитивна тенденція простежується і порівнюючи дані 2022 та 2021 років", – йдеться у повідомленні Міністерства юстиції.

Зокрема, протягом березня-жовтня шлюб уклали 169 775 пар молодят, що на 6 131 більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

Відео дня

За даними Міністерства, кількість розлучень за вісім місяців склала 56 974. Це майже на 22 тисячі менше, ніж за аналогічний період минулого року.

facebook.com/minjust.official

Весілля під час війни в Україні

Раніше у Мін'юсті зазначали, що в Україні прижилося нововведення - дистанційне одруження, бо за час повномасштабного вторгнення зареєстровано близько 2500 таких шлюбів. При цьому нагадують, що у перші місяці повномасштабного вторгнення було спрощено процедуру одруження військовослужбовців, які захищають Україну на фронті і зараз вони мають можливість дистанційно зареєструвати шлюб.

Як повідомляв УНІАН 8 березня, постановою Кабінету міністрів № 213 "Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану" передбачено, що якщо один з наречених військовослужбовець, то на період воєнного стану державна реєстрація шлюбу може проводитись без його присутності.

Вас також можуть зацікавити новини: