Ілюстрація REUTERS

Влада Греції дозволила пропустити на свою територію одну українку, яка була серед 17 українців, котрі 4 липня прибули до аеропорту Афін, але отримали відмову у пропуску у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Євросоюзу громадян з третіх країн.

Читайте такожВ аеропорту Афін затримали 17 українців та кинули їх в ізолятор без їжі та води (фото, відео)

Про це у коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев. "Щойно наш посол поінформував мене, що зусиллями консула та адвоката було отримано згоду грецьких властей на пропуск у порядку виключення однієї з наших громадянок на територію Греції. Для зазначеної особи було зроблено виключення, як для студентки", - повідомив Погорельцев.

Відео дня

При цьому, українка не повинна проходити 14-денну обсервацію чи перебувати на ізоляції.

"В неї взяли тест на коронавірус. Він негативний", - зазначив дипломат.

Як повідомляв УНІАН, 4 липня 17 українських громадян не пропустили до Греції у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Євросоюзу громадян з третіх країн.

Українці перебувають у поліцейському відділенні аеропорту Афін, їх відвідав консул, який купив їм води та засоби гігієни.

Повернення українців, яких не пропустили в Грецію і затримали в аеропорту Афін, заплановане на 7 липня.

Рада Євросоюзу узгодила питання про відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для громадян 19 країн,Україна не входить до цього переліку.