Фото: ОЕОУ

Спеціальний представник Об'єднаної єврейської общини України вирушив до Умані напередодні Рош а-Шана - єврейського Нового року, щоб показати, що відбувається в місті напередодні великого свята.

Про це УНІАН повідомили в ОЄОУ.

Так, при в'їзді в саму Умань, а також в зону паломництва брацлавських хасидів працюють блокпости, на яких перевіряють документи, зокрема, прописку і спецпропуски. Автомобілі при в'їзді в зону паломництва обробляють спеціальним розчином хлору в рамках протиепідемічних заходів. 

Відео дня
false
false
false
false

Крім цього, як повідомили в ОЄОУ, в місті розвернулося ціле наметове містечко спецслужб, зокрема ДСНС, поліції та медиків, які чергуватимуть та забезпечуватимуть порядок під час святкувань Рош а-Шана. 

За інформацією спецпредставника ОЄОУ, станом на 15:00 в Умані було спокійно, а на вулиці помітно багато поліцейських зі зброєю, можна побачити службовців Національної гвардії та патрульних спеціального призначення. 

Протиепідемічні заходи суворо дотримуються у самому могильному комплексі рабина Нахмана: туди пускають тільки після вимірювання температури і в захисній масці. Біля могили цадика було зафіксовано невелику кількість людей, які молилися, дотримуючись дистанції завдяки спеціальній розмітці на підлозі. 

Варто відзначити, що спецпредставнику ОЕОУ вдалося з'ясувати, що Фонд імені Раббі Нахмана, який займається паломництвом і представляє брацлавських хасидів в Україні, цього року витратив близько 14 мільйонів гривень на організацію безпечного святкування Рош а-Шана в Умані. 

Нагадаємо, що Рош а-Шана розпочнеться сьогодні, 18 вересня, із заходом сонця. Євреї святкуватимуть Новий рік два дні-до заходу сонця 20 вересня.