Лікарям лікарні швидкої допомоги в Києві наполовину зменшили зарплату / Фото: УНІАН

Лікарі Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги поскаржилися на зниження заробітних плат.

Читайте такожЛікарням з інфікованими COVID-19 виділили понад 15 мільярдів гривень – Степанов

"Приблизно на 40-50% зарплата знизилася", - розповіли вони журналістам на брифінгу біля лікарні, який відбувся сьогодні, передає LB.ua.

Відео дня

"Ми запитуємо тих, хто регулює це: що нам робити далі? Як нам далі працювати, як годувати сім'ї? Ми вийшли для того, щоб сказати, що ми б хотіли змін, але змін в кращу сторону, а не дивитися, як система з кожним роком дедалі погіршується", - заявили лікарі.

За даними Національної служби здоров'я, за рахунок субвенції з держбюджету лікарня швидкої допомоги в минулому році отримала на 20% більше, ніж з квітня (після старту другого етапу реформи) отримує від НСЗУ. Крім того, минулого року 24 млн грн лікарня швидкої допомоги отримала з бюджету Києва. А у цьому році такої підтримки поки що немає.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський наказав знайти винних у зриві обіцяних доплат медикам, які борються з епідемією COVID-19. Тим часом міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевняє, що обіцяні 300% зарплат усім медикам, які протидіють COVID-19, будуть виплачені найближчими днями.