Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський наказав знайти винних у зриві обіцяних доплат медикам, які борються з епідемією COVID-19.

Про це він сказав під час селекторної наради з представниками Кабінету міністрів і голів державних відомств, передає lb.ua.

Міністерство охорони здоров'я повідомило президентові, що всі гроші були перераховані в регіони. За словами міністра Максима Степанова, він провів селекторну нараду для з'ясування причин невиплат. Виявилося, що місцева влада в основному рахувала доплати не від окладу, а від відпрацьованого часу, використовуючи не постанову Кабінету міністрів, а рішення Міністерства соціальної політики від 2003 року. Тому, навіть маючи гроші, регіональна влада не змогла здійснити необхідні доплати лікарям.

Відео дня

Читайте такожВ Україні на COVID-19 захворіли понад 2,5 тисячі медиків, 14 із них у реанімації

"Це тягнеться надто довго. Якщо місцева влада не може впоратися з нарахуванням обіцяних і справедливих доплат, треба шукати, хто буде нести відповідальність", - зауважив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Кабінет міністрів затвердив рішення про доплати медикам, які лікують хворих COVID-19, у розмірі до 300% від заробітної плати.

Сьогодні, 6 травня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов запевнив, що обіцяні 300% зарплат усім медикам, які протидіють COVID-19, будуть виплачені найближчими днями.

Читайте також: