У селі Вишків Калуського району Івано-Франківської області, розташованому на висоті 800 метрів над рівнем моря, відкрився ліцей, будівництво якого було розпочато ще у 2003 році. Про це повідомляється на сайті Івано-Франківської ОДА.

Добудувати навчальний заклад вдалося після того, як об'єкт був включений до програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Після закладки першого каменю на будівництві ліцею у 2003 році тільки через десять років була завершена перша черга будівництва. Щоб здати об'єкт повністю, цього року в рамках "Великого будівництва" з державного та місцевих бюджетів було виділено 15 млн гривень.

Відео дня

"Будівництво ліцею тривало кілька років. Через відсутність належного фінансового ресурсу не було можливості завершити спорудження об'єкта. Та за підтримки президентської програми і співфінансування з місцевої казни школярі та педагоги вчитимуться на викладатимуть у комфортному закладі", - зазначила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Усі приміщення нового ліцею, включаючи класні кімнати, спортивний зал і їдальню, оснащені сучасним обладнанням та меблями. Для занять з фізкультури тут було побудовано також шкільний стадіон.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що в рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" в усіх обласних лікарнях планується обладнати вертолітні майданчики.