В Києві охоронців ТЦ звинуватили у жорсткому огляді жінки, у постраждалої після інциденту діагностовано інфаркт / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

В Києві у торговому центрі "Епіцентр" на Петрівці охорона застосувала силу до 67-річної Ніни Жмайло, яка ходить з кардіостимулятором, має серйозні проблеми з кістками та вирівнює поставу за допомогою дощечки та вішака для одягу.

Жінку у неділю, 12 грудня, охоронці "фізично зупинили, схопили за руки, заламали і повели кудись", розповів зять потерпілої ТСН.ua.

За його словами, жінку залякали та змусили зняти одяг. Співбесідник стверджує, що через стрес теща не спала до ранку та двічі втрачала свідомість. Після інциденту жінка пішла до терапевта й зробила кардіограму, згідно з результатами кардіограми, у неї стався інфаркт міокарда.

У столиці охоронців ТЦ звинуватили у жорсткому огляді жінки, у постраждалої після інциденту діагностовано інфаркт / фото tsn.ua

Зять додав, що його тещі в магазинах інколи роблять зауваження через вішалку.

"Ми кепкували і казали, що давайте зробимо нормальний бандаж. А у неї свої там методи. Буває, в магазинах їй роблять зауваження, типу що це у вас за вішалка стирчить, і вона тоді знімає одяг, показує, що все нормально", – сказав чоловік.

Сама Жмайло поділилася, що має проблеми з хребтом, і їй медичний корсет не допомагає, тому вона зробила конструкцію з вішалки, йдеться в сюжеті ТСН.

Жінка пояснила охоронцям, що їй не можна різко рухатися, але їх це не зупинило. Вони ніби то без дозволу роздягнули її та нишпорили в особистих речах.

Адвокат Богдан Кушнір сказав, що охоронці торгових закладів не мають права затримувати будь-яку особу.

Читайте такожПишалась тим, що не українка: у київському ліцеї вчительку покарали за порушення мовного закону (відео)"…Вони зобов'язані представитися, пояснити, чому до вас звертаються, і лише в добровільному порядку пройти із ними аби провести поверхневий огляд", – пояснив юрист. 

Після інциденту потерпіла подала заяву в поліцію, правоохоронці розпочали провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (Хуліганство).

"Санкція статті передбачає штраф або арешт до шести місяців, або обмеження волі до п’яти років",  –  розповіла речниця Оболонського управління поліції Діана Шутько.

В "Епіцентру" повідомили, що після інциденту в ТЦ розпочато службове розслідування.

"…На час службового розслідування причетні співробітники відсторонені. Якщо з’ясується їх провина, вони обов’язково будуть притягнуті до відповідальності", – додали в "Епіцентрі".

Також в "Епіцентрі" запевнили, що готові допомогти постраждалій навіть до того, як з’ясуються обставини інциденту.

Раніше "Епіцентрі" вже потрапляв у скандали. Зокрема, у квітні минулого року мережі з'явилася інформація, що у ТЦ продають медичні маски, які доставили з Китаю літаком "Мрія" у якості гуманітарного вантажу. Компанія пояснила ситуацію так – оплатила рейс, і частина вантажу призначалася для продажу.

Вас можуть зацікавити такі новини: