Ганна Маляр відреагувала на інформацію про нібито "відставку" Валерія Залужного / скріншот з відео

На поширену у соцмережах інформацію про те, що нібито Валерія Залужного зняли з посади головнокомандувача Збройних сил України відреагувала екс-заступниця міністра оборони Ганна Маляр й пояснила, навіщо такий "вкид".

Своєю думкою Маляр поділилася у Telegram. "Трохи лікбезу для користувачів "Телеграму". Кадрові призначення вищого військового керівництва здійснюються не в "Телеграмі". Якщо немає підписаного та оприлюдненого указу, значить немає призначення", - підкреслила вона.

Маляр також пояснила, навіщо запускається інформація, коли немає указу: "Різні бувають мотиви: політична боротьба; хаос … просто хаос; умисне створення хаосу; спроба вплинути на ті чи інші процеси; провокація та ще дуже багато причин і мотивів".

Відео дня

У центрі уваги Залужний - новини, які сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, сьогодні увечері, 29 січня, у мережі розігнали новину про "звільнення" Валерія Залужного з посади. Зокрема, журналіст Роман Цимбалюк написав й ім’я "нового головнокомандувача". "У нас новий головнокомандувач. президент України (Володимир Зеленський, - Ред.) призначав замість Валерія Залужного Кирила Буданова (очільник Головного управління розвідки Міноборони, - Ред.)", - написав він у Facebook.

Водночас офіційних документів про звільнення Залужного й призначення нового головнокомандувача ЗСУ ніде не було оприлюднено. Згодом у Міноборони України повідомили, що інформація нібито про "відставку" Залужного неправдива

У мережі вже не раз розганяли інформацію про нібито "конфлікт" між президентом Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним. Сам глава держави наприкінці минулого року сказав, що має із головнокомандувачем ЗСУ робочі стосунки. Зеленський підкреслював, що планує і надалі працювати із Залужним.

Вас також можуть зацікавити новини: