За словами заступника міністра охорони здоров'я, сьогоднішня епідситуація в Україні дозволяє провести зовнішнє незалежне оцінювання 25 червня / фото УНІАН

З огляду на зростання кількості випадків коронавірусної хвороби в Україні, можливість проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання буде оцінено 20-22 червня, після чого будуть прийняті відповідні рішення.

Про це повідомив на онлайн-брифінгу заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, доповідаючи про результати сьогоднішнього засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Читайте такожВ Україні офіційно скасували пробне ЗНО

Відео дня

"Сьогоднішня епідситуація дозволяє нам провести зовнішнє незалежне оцінювання, яке передбачено на 25 червня. Водночас, розуміючи тенденції, а також те, що ми працюємо в режимі пом'якшення карантинних заходів і бачимо зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, сьогодні комісія розглянула два показники, оцінка яких 20-22 червня буде свідчити про те, чи буде можливість проведення ЗНО в запропоновані терміни, чи потрібно буде повернутися до цього питання надалі і переглянути в разі, якщо епідситуація не буде дозволяти провести його у визначені терміни", - зазначив Ляшко.

Також, за його словами, комісія сьогодні розглянула ряд питань щодо того, як стримати поширення коронавірусу в умовах пом'якшеного адаптивного карантину.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Кабінет міністрів скасував рішення про проведення в закладах освіти пробного зовнішнього незалежного оцінювання, запланованого на 15 і 17 червня.

В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначили, що ЗНО, яке було заплановане на 15 і 17 червня, можна буде пройти в режимі онлайн вдома в ці ж дні.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання триватиме з 25 червня по 17 липня, додаткова - з 24 липня до 10 серпня.

Для проходження ЗНО зареєструвалися понад 379 тис. осіб.