Запоріжжя прийме харківський "Політехнік" в суботу / fbu.ua

У нинішньому сезоні баскетбольної Суперліги Парі-Матч «Політехнік» можна назвати одним з найзручніших суперників для «Запоріжжя».

Вдома підопічні Валерія Плеханов виграли з розгромним рахунком 104:77. А потім привезли з Харкова перемогу 95:74. Втім, команда Володимира Коваля напевно пам'ятає ті ігри та бажання взяти реванш лише додає їм мотивації, повідомляє прес-служба змагань.

До того ж багато хто відзначає, що «Політехнік» вже не та команда, яка так легко розлучалася з окулярами на старті сезону. Харків'яни підтяглися і їм потрібно зовсім небагато, щоб прописатися в верхній частині турнірної таблиці. А ще «Політехнік», на відміну від запорожців, пробився до «Фіналу чотирьох» Кубка України, і з цим також потрібно рахуватися.

Відео дня

Харків'яни ще явно не показали все, на що здатні. У плей-офф Кубку України вони залишаються цією «темною конячкою», а, значить, від них варто чекати сюрпризів. І «Запоріжжя» має про це пам'ятати.

Втім, як заявив головний тренер БК Запоріжжя Валерій Плеханов, його команда з усією серйозністю ставиться до майбутнього матчу і про недооцінку «Політехніка» мови бути не може.

- У Суперлізі Парі-Матч команди подравнялись. Ні до кого не можна ставитися недбало. Але зараз такий ігровий ритм, що він в принципі не дає розслабитися. Що стосується «Політехніка», то його початку року говорять лише про їх вузькій ротації. Отримав травму лідер команди Кровер. Тим не менш, харків'яни залишаються серйозними суперниками, - зазначив Плеханов.

Щодо кадрової ситуації в команді, тренер зазначив:

- На жаль, струс мозку у Максима Теряника. У Черкасах йому потрапили в перенісся. Найближчим часом він навіть тренуватися не буде. У Олександра Тарасенко тривають проблеми зі спиною. Але ми готуємося, намагаємося, вважаю, що всі основні помилки проаналізовані. Тепер завдання їх виправити.

Щодо складного періоду серії виїзних ігор, тренер зазначив:

- Ми зараз хочемо узгодити наші плани так, щоб після матчів з «Одесою» та «Хіміком» не повертаючись додому зіграти з «Миколаєвом». Поки що ведуться переговори. Це буде і економічно вигідніше, та й їздити по таких дорогах зайвий раз задоволення мало. Ми майже 12 годин їхали з Києва, Полтавську область закрили, і ми добиралися через Кременчук, де дорога ще гірше. Але ми налаштовуємося по-бойовому, потрібно зараз відіграти, а потім буде невелика пауза, пов'язана з «Матчем всіх зірок». Присвятимо його покращення своїх фізичних кондицій.

У свою чергу наставник харків'ян Володимир Коваль зазначає, що минулі результати не так важливі, як майбутні перемоги. Тому його команда налаштовується на те, щоб змінити статистику в свою користь.

- Ми хочемо перемагати в кожному матчі. Тим більше, що рік почався з двох поразок на домашньому майданчику. Є над чим працювати. «Запоріжжя» досить сильний колектив, він бореться за високі місця в таблиці і, думаю, буде боротися за медалі Суперліги Парі-Матч. Тому гра з таким сильним суперником вимагає серйозної концентрації, - зазначає Коваль.

На питання, чого тренер чекає від команди-суперника із Запоріжжя, зауважив:

- Вони намагаються грати у швидкий баскетбол, у них є три яскраво виражених лідера, це американські легіонери. Є і хороші українські гравці, той же Андрій Мироненко. Передня лінія «Запоріжжя» добре укомплектована. Ми зі свого боку постараємося показати якісний баскетбол.

А на питання про те, який трофей в цьому сезоні більш бажаний - чемпіонат або кубок, зауважив:

- На даному етапі ми виконали завдання у Кубку України, потрапили в «Фінал чотирьох». Будемо і далі битися за перемоги. Для нас і в кубку, і в чемпіонаті важливий максимальний результат.

Матч Запоріжжя - Політехнік відбудеться в суботу, 19 січня, у Палаці спорту "Юність" у Запоріжжі. Початок гри о 14.00.