false

У футбольному клубі «Арсенал-Київ» спростували інформацію про причетність до рейдерського захоплення у київському селі Щасливе і заявили, що опинилися в заручниках у недобросовісного бізнесмена. Про це йдеться в заяві клубу.

Нагадаємо, 11 січня бізнесмен Анатолій Юркевич на сторінці Facebook написав про те, що ФК «Арсенал-Київ» організував рейдерське захоплення готелю та ресторану в селі Щасливе Бориспільського району Київської області. У футбольному клубі цю інформацію спростували: «Всі обставини, зазначені в цих матеріалах, не мають ніякого відношення до реальної ситуації».

Зокрема, в заяві клубу говориться про те, що з 2014 року «Арсенал-Київ» орендував у структур бізнесмена Юркевича земельні ділянки та приміщення для ДЮСШ і футбольної академії. Відповідно з домовленостями, ФК інвестував більше 50 млн грн на реконструкцію орендованого майна — футбольних полів та спортивної інфраструктури.

Відео дня

У червні 2018 року з повідомлень ЗМІ «Арсенал-Київ» стало відомо про проблеми орендодавця Юркевича з АТ «Ощадбанк». Бізнесмен запевнив керівництво футбольного клубу, що має домовленості з банком про викуп заставного майна та дитячим установам нічого не загрожує.

Проте в кінці листопада 2018 року футбольний клуб отримав повідомлення від «Ощадбанку» про те, що банк є власником приміщень, якими користується ФК «Арсенал-Київ» з грудня 2017 року і договори оренди, підписані зі структурами Юркевича, є недійсними, а орендна плата виплачувалася його структурам безпідставно і незаконно. Крім того, банк повідомив, що зазначені приміщення необхідно звільнити або підписати нові договори суборенди з компанією, з якою банк підписав договір оренди вказаної нерухомості.

Керівництво клубу заявило, ні «Арсенал-Київ», ні дитячі спортивні заклади не є сторонами або учасниками яких-небудь майнових спорів з бізнесменом Юркевичем або афілійованими з нею структурами. «У сформованій ситуації такі дії є незрозумілими і безглуздими спробами пана Юркевича втягнути нас в конфлікт зі своїми кредиторами», — йдеться в заяві.