Петер Чех / squawka.com

Воротар лондонського «Арсеналу» Петер Чех оголосив, що влітку завершить ігрову кар'єру.

Спеціальну заяву голкіпер опублікував у своєму твіттері.

«Це мій 20-й сезон в якості професійного гравця. Я відчуваю, що це вдалий час, щоб оголосити про те, що я завершую кар'єру після закінчення сезону.

Відео дня

Я досяг усього, чого хотів, провівши 15 сезонів у Прем'єр-лізі і вигравши все що тільки можна. Я продовжу старанно працювати в «Арсеналі». Сподіваюся, ми зможемо виграти ще один трофей. Подивимося, що життя готує для мене за межами поля», – зазначив Петер Чех.

Читайте такожЛегендарний австралійський футболіст Кехілл завершивши кар'єр єру в національній збірній

Петер Чех почав професійну кар'єру в 1999 році. До 2002 року воротар виступав у Чехії за «Хмель» і «Спарту», після чого перейшов в «Ренн», за який провів два сезони.

У 2004 році Чех перейшов в «Челсі» за 10,3 мільйона фунтів. За лондонський клуб Петер провів 494 офіційних матчі, а в 2015 році перейшов у «Арсенал», за який виступає донині.

Чех 4 рази вигравав АПЛ, 5 разів – Кубок Англії, 3 рази – Кубок англійської ліги, по одному разу – Лігу чемпіонів і Лігу Європи.

За збірну Чехії воротар провів 124 матчі – це національний рекорд за кількістю зіграних матчів. Воротар ставав бронзовим призером Євро-2004.