Павелко вважає своє обрання в Виконком УЄФА хорошим знаком для українського футболу в цілому / ffu.ua

Президент ФФУ Андрій Павелко, який сьогодні був обраний членом Виконкому УЄФА, прокоментував своє призначення у вищий футбольний орган Європи.

За словами функціонера, його обрання є хорошим знаком для України, повідомляє SportArena з посиланням на ефір телеканалу Футбол 1.

«Думаю, що це дуже хороший сигнал для України: бути представленим у найвищому європейському футбольному органі. Але, звичайно ж, нам необхідно в складі УЄФА попрацювати над спільними завданнями з розвитку», — сказав Павелко.

Відео дня

«Вдячний кожному з моїх колег глав федерації та асоціацій у Європі. Це ті люди, які щиро прикладають сили для розвитку європейського футболу. Дуже вдячний легендами, які приїхали нас підтримати — Сергію Бубці, Андрія Шевченка, Олега Блохіна, Ігоря Бєланова — всім тим, хто доклав зусиль для того, щоб саме кандидат від України зміг представляти у Виконкомі УЄФА нашу країну»

Читайте такожЧеферін переобраний президентом УЄФА, Павелко увійшов у Виконком федерації

Павелко зайняв сьоме місце в голосуванні і набрав лише на два голоси більше, ніж перший з не пройшли кандидатів.

В якості президента УЄФА на черговий термін був обраний словенець Олександр Чеферін. Він продовжить очолювати організацію у найближчі 4 роки.

Нагадаємо, що з 2007 року до складу Виконкому УЄФА входив Григорій Суркіс, а останнім часом 69-річний функціонер займає посаду віце-президента європейського футбольного союзу. Його повноваження в організації підходять до кінця цього року.

43-річний Андрій Павелко з початку 2015 року очолює Федерацію футболу України.