Тоттенъэм прийме Боруссію в матчі плей-офф Ліги чемпіонів / twitter.com/spursofficial

Сьогодні в Лондоні відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА в парі Тоттенхем Хотспур (Лендон, Англія) - Боруссія (Дортмунд, Німеччина).

Гра пройде на знаменитому стадіоні "Вемблі" у столиці Великобританії, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Англійці на груповому етапі змагань здобули дві перемоги при двох нічиїх і двох поразках - 8 балів. Вони показали однаковий результат з італійським Інтер (Мілан), але випередили суперника за додатковий показниками. Виграла груповий етап в цьому квартеті іспанська Барселона - 14 очок.

Відео дня

Тоттенхем в очних матчах з "Інтером" програв 1:2 в гостях, але виграв 1:0 вдома. Гол, забитий на виїзді, допоміг англійцям зайняти 2-е місце в групі.

У свою чергу, Болруссия набрала 13 очок у Групі А - 4 перемоги, нічия і поразка. Такий самий результат показав мадридський Атлетіко, і в боротьбі за 1-2 місця німецький клуб випередив іспанська. Боруссія виграла у Атлетіко вдома з рахунком 4:0, а в гостях поступилася з менш великим рахунком - 2:0.

"Тоттенхем" двічі переміг "Боруссію" на груповому етапі минулорічної ЛЧ-2017/18. У свою чергу, дортмундці обіграли лондонців в 1/8 фіналу Ліги Європи-2015/16.

Нарешті, англійці можуть повторити власну вищу досягнення зразка сезону-2010/11, коли "Тоттенхем" дійшов до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.

На котирування букмекерських контор господарі трохи перевершують гостей. На перемогу Тоттенхема ставки приймаються з розрахунку 2.16 до 1, на нічию - 3.45 до 1, а на перемогу Боруссії - 3.51 до 1.

Напередодні УЄФА представив орієнтовні склади команд, які вийдуть на поле:

"Тоттенхем": Льоріс; Тріппьер, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз; Уінкс, Сіссоко, Еріксен; Лукас, Сон, Ламела

Не зіграють: Кейн (голеностоп), Аллі (задня поверхня стегна)

Під питанням: Девіс (пах)

"Боруссія": Бюрки; Хакими, Вайгль, Загаду, Шмельцер; Вітсель, Дилейни; Санчо, Філіп, Геррейру; Гетце

Не зіграють: Аканджи (стегно), Ройс (стегно)

Всі матчі 1/8 фіналу турніру починаються в 22:00 за київським часом.

Матч Тоттенхем - Боруссія в Україні покаже телеканал Футбол 1.