Укрпошта випустила марку із зображенням Валерія Лобановського / ukrposhta.ua

Укрпошта до 80-річчя від дня народження видатного футболіста і тренера київського «Динамо» Валерія Лобановського ввела в обіг поштову марку та виготовила конверт.

Марка «Валерій Лобановський. 1939-2002 рр.» випущена накладом 130 тис. примірників, її вартість 8 гривень, і з 18 квітня знак поштової оплати можна буде придбати у спеціалізованих точках продажу філателістичної продукції. Про це повідомляє офіційний сайт Укрпошти.

Урочиста церемонія спецпогашення знаку поштової оплати відбулася за участю міністра інфраструктури Володимира Омеляна, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, дочки тренера – Світлани Лобановської, генерального секретаря Федерації футболу України Юрія Запісоцького, а також зіркових вихованців великого тренера - Ігоря Бєланова, Олексія Михайличенка та Володимира Безсонова.

Відео дня
ukrposhta.ua

Загалом за роки незалежності Укрпошта випустила 1600 марок та блоків, які розповідають про історію, культуру, архітектуру та природні пам’ятки, видатних особистостей, сучасність, спортивні досягнення, повідомляє офіційний сайт Укрпошти.

Національний поштовий оператор неодноразово використовував тему футболу на філателістичній продукції. За останні 25 років Укрпошта випустила 21 марку та 3 поштових блоки на тему спорту. Зокрема, декілька знаків поштової оплати були присвячені проведенню в Україні Євро-2012, фіналу Ліги чемпіонів-2018 у Києві, 100-річчю створення ФІФА та інші.

ukrposhta.ua