Мірча Луческу / REUTERS

Колишній тренер "Шахтаря" Мірча Луческу, який розкритикував шосте місце легендарного Валерія Лобановського у рейтингу найкращих тренерів в історії футболу, вибачився за свої слова.

В інтерв'ю "Профутболу" Луческу назвав свої слова помилкою.

"Хочу сказати - шкодую, що так вийшло і прошу вибачення у вболівальників "Динамо" і у тих футболістів, які грали під керівництвом Лобановського - Дем'яненка, Бєланова, Блохіна та інших дуже хороших футболістів", - зазначив Луческу.

Читайте такожУкрпошта випустила марку із зображенням Валерія Лобановського

Румунський фахівець назвав Лобановського "чудовим" і "класним" тренером:

"Не уявляв, що буде такий резонанс. Мене запитували про рейтинг тренерів, і я сказав, що трохи здивований позицією Лобановського, так як він не тренував за межами СРСР. Я прекрасно усвідомлюю, що Лобановський був чудовим тренером, важливим тренером, тому що він створив систему. "Динамо" тих часів було командою системи. Їхнє щастя, що у них був такий класний тренер як Лобановський. Він творив і давав результат".

Луческу також підкреслив, що його слова були помилкою:

"Мої слова були помилкою. Коли ми говорили про рейтинг, дійсно трохи здивувався місцем Лобановського. Але потім усвідомив, наскільки класним тренером він був. Шкодую, що не зміг зіграти проти нього в чемпіонаті України".

Нагадаємо, в березні Луческу назвав несправедливим шосте місце Лобановського в рейтингу найкращих тренерів в історії футболу за версією France Football.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що і Лобановський, і Луческу увійшли в топ-10 рейтингу найкращих тренерів, які не вигравали Лігу чемпіонів.