Мірча Луческу / REUTERS

Колишній головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу заявив, що помилкою "Динамо" є те, що в київському клубі не вміють працювати з молоддю.

Про це Луческу сказав в інтерв'ю "Профутболу".

"Це нормально, коли молодь робить помилки. Але не треба їх відразу викидати зі складу. Треба дати їм можливість набити гулі. Пояснювати, що вони роблять не так. У "Динамо", як і у "Шахтаря" класна академія, з якої щорічно виходять дуже хороші гравці. Різниця в тому, що в "Шахтарі" знають, як покрити період від 19 до 21 року. А в "Динамо" не знають", - сказав Луческу.

Відео дня

Читайте також"Винен нести відповідальність": Луческу розкритикував колишнього головного тренера Шахтаря Фонсеку

Румунський тренер вважає, що у київського клубу не вистачає терпіння для роботи з молоддю:

"Динамо" теж купувало багатьох молодих футболістів. І у них не вистачало терпіння працювати з ними. З Андре, з Гільєрме. Їм давали 3-4 матчі і після того аут. Ми ж у "Шахтарі" мали це терпіння. Ми давали їм можливість грати 10-15-20 хвилин. І чекали по півроку, по року, поки вони не ставали дуже хорошими професіоналами. Ми з ними робили результат, і потім великі клуби забирали їх".

Луческу зазначив, що у клубі все повинно відбуватися узгоджено:

"Ніколи не буде порядку, коли у президента одна філософія, а у тренера - інша. Президенту потрібно вибрати тренера з тієї ж філософією, щоб він передавав її футболістам. Треба всім іти в одному напрямку, а не кидатися з боку в бік. Тоді ви побудуєте команду на довгі роки вперед".

УНІАН раніше також повідомляв про те, що Ігор Суркіс оцінив комплектацію "Динамо" в новому сезоні.