Долю матчу вирішив пенальті / REUTERS

У центральному матчі 10-го туру англійської Прем'єр-ліги "Ліверпуль" на "Енфілді" приймав "Тоттенхем".

Читайте такожПарашутист приземлився на футбольне поле під час матчу італійської Серії А (фото, відео)

Господарі здобули перемогу з рахунком 2:1.

Відео дня

Матч, який є повторенням минулого фіналу Ліги чемпіонів, розпочався зі швидкого голу у виконанні гостей. Вже на першій хвилині Сон змістився з флангу в центр і завдав удару - м'яч зачепив Ловрена, влучив у поперечину, а на добиванні першим виявився Кейн.

"Червоні" всіма силами пішли вперед і створили кілька моментів для взяття воріт до перерви. Голкіпер "шпор" Гаццаніга врятував команду після ударів Салаха, ван Дейка і Александер-Арнольда.

На старті другого тайму Гаццаніга виніс м'яч і тим самим вивів Сона один на один, але форвард обіграв воротаря "Ліверпуля" і потрапив в штангу. Практично відразу господарі зрівняли рахунок: Хендерсон прийняв м'яч у штрафному лондонців і пробив з лівої точно в дальній кут воріт.

"Ліверпуль" продовжив наступати і зумів дотиснути суперника. На 74-й хвилині Ор'є сфолив у своїй штрафній на Мане, а Салах реалізував пенальті. На 79-й хвилині "Тоттенхем" зрівняв рахунок, але гол був відмінений через офсайд.

"Ліверпуль" - "Тоттенхем" - 2:1

Голи: Хендерсон, 52, Салах, 75 (з пенальті) - Кейн, 1

"Ліверпуль": Алиссон, Александер-Арнольд, Ловрен, Вен Дейк, Робертсон, Вейналдум (Мілнер, 77), Хендерсон, Фабіньйо, Салах (Гомес, 85), Фірміно (Орігі, 90+4), Мане

"Тоттенхем": Гаццаніга, Ор'є (Лукас, 84), Санчес, Альдерверельд, Роуз, Вінкс (Ндомбеле, 63), Сіссоко, Еріксен, Аллі, Сон, Кейн

Попередження: Ловрен, Александер-Арнольд - Сіссоко, Роуз, Ндомбеле

"Ліверпуль" набрав 28 очок і лідирує в турнірній таблиці АПЛ, випереджаючи "Манчестер Сіті" на шість пунктів. "Тоттенхем" набрав 12 очок і йде 11-м.

УНІАН раніше повідомляв, що "Лестер" здобув найбільшу виїзну перемогу в історії англійського футболу.