Джонатан Тейлор / REUTERS

Голова комісії щодо відповідності Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Джонатан Тейлор прокоментував перспективи участі збірної Росії на чемпіонаті світу-2022 в Катарі.

Читайте такожРосія відсторонена від участі у всіх міжнародних турнірах на чотири роки

Чиновника цитує Sport24.

Відео дня

"Чи буде Росія брати участь у чемпіонаті світу з футболу? Спочатку треба подивитися, чи кваліфікується вона на нього. Якщо вона відбереться, то не зможе виступати там з назвою "Росія" та під прапором своєї країни. А кожен футболіст буде змушений пройти індивідуальну процедуру допуску. Процедуру повинні затвердити у ФІФА", - зазначив Тейлор.

При цьому голова комісії зазначив, що російського прапора на будь-яких змаганнях не буде:

"Хочу зауважити, що російського прапора на великих міжнародних змаганнях не буде. Не важливо, це індивідуальний вид спорту чи командний - всі спортсмени будуть допускатися окремо.

За кожен випадок ми поки не можемо говорити, тому що останнє слово за кожним окремим атлетом залишається за CAS, який буде виносити рішення".

Нагадаємо, Росія була на чотири роки відсторонена від участі у всіх міжнародних турнірах, у тому числі Олімпійських іграх і чемпіонатах світу. Також РФ не зможе приймати міжнародні старти у всіх видах спорту.

УНІАН раніше повідомляв про те, що відсторонення Росії не торкнеться Євро-2020.